2014-03-18

Gaivios morkų salotos


Šios salotos - labai lengvai paruošiamos ir dar lengviau suvalgomos. Tai puikus užkandis, kai norisi kažko greito, lengvo, saldaus ir gaivaus.


Reikės:
  • Poros vidutinių morkų,
  • Vieno didesnio obuolio (pagal skonį - saldesnio arba rūgštesnio),
  • Apelsino,
  • Saujos razinų,
  • Žiupsnio druskos,
  • Trupučio pasirinkto aliejaus (mes dažniausiai naudojam graikinių riešutų, bet tiktų ir paprastas saulėgrąžų arba sezamų),
  • Pagal skonį: saulėgrąžų, riešutų, kokoso drožlių, cinamono,
  • Citrinos sulčių (nebūtina). 


Ką daryti:
Razinas užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti.
Burokine tarka sutarkuoti morkas, tarkius sudėti į dubenį, užberti žiupsnelį druskos, užpilti šlakelį aliejaus ir gerai išmaišyti. Nors salotoms pakankamai drėgnumo suteikia apelsinas, mes rekomenduojam nepraleisti aliejaus - jis padeda įsisavinti kai kurias medžiagas iš šviežių daržovių.
Nulupti apelsiną, padalinti į skilteles, jas smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su morkomis.
Sutarkuoti obuolį, mesti į dubenį kartu su morkomis ir apelsinais. Jei obuolys saldus, galima užspausti truputį citrinos sulčių - dėl skonio ir kad neparuduotų taip greitai. 
Galiausiai suberti nuplautas ir nuvarvintas razinas. Viską gerai išmaišyti, dėti į dubenėlius, ant viršaus užbarstyti norimų priedų: (ne)skrudintų riešutų, saulėgrąžų, kokoso drožlių (labai tinka!) ir valgyti.

P. S. Jei turit po ranka, į salotas taip pat galit įtarkuoti saliero šaknies - prideda tiek pikantiškesnio skonio, tiek maistingumo. Taip pat čia tinka ir šviežios vynuogės, jei nesinori razinų. Žodžiu, įjunkit fantaziją ir pasidalinkit savo įspūdžiais beigi įžvalgomis komentaruose!


No comments :

Post a Comment