2015-02-28

Suktinukai su riešutų sviestu ir paprika

Apie vieną iš išeičių, ką daryti, kai reikia veganiško užkandžio, mes jau rašėme – tai riešutų sviesto batonėliai, kuriems norisi vis naują odę rašyti. Bet saldumo norisi tikrai ne visada, tad šį kartą pristatom tobulą nesaldų užkandį. Tobulas jis dėl to, kad yra:

1) labai lengvai ir greitai pagaminamas,
2) iš labai mažai ingredientų,
3) patogiai transportuojamas (t. y. tinka įsimesti į kuprinę ar rankinę),
4) labai skanus!  

Recepto autorė yra Mildos mama, kuriai išmonės veganiškoje virtuvėje kartais net mes, ilgametės veganės, pavydime. Smagu, kad čia jau ne pirmas jos receptas mūsų virtuvėje!


1-2 suktiniams reikės:
  • Raudonosios ir/ar geltonosios paprikos
  • Lavašo
Padažui:
  • 4 v. š. žemės riešutų sviesto
  • 4 v. š. citrinos sulčių
  • 8 v. š. maistinių mielių dribsnių
  • 12 v. š. vandens
  • 1/4 a. š. druskos


Ką daryti:
  1. Sumaišyti padažą. Pradėti nuo mažesnio kiekio vandens ir vis įmaišyti po 1 v. š., kol gausite sūrio padažo tirštumo masę.
  2. Tepti padažą ant lavašo ir horizontaliai išdėlioti plonas paprikos juosteles.
  3. Susukti lavašą. Palaikyti šaldytuve 2 val., kad suminkštėtų.

No comments :

Post a Comment