2017-01-24

Kopūstai stipriai kitaip

Kažkada padarėme tokį didelį atradimą, kad paprastasis baltasis kopūstas gali būti valgomas ne tik raugintų kopūstų ar kopūstų sriubos pavidalu. Pasirodo, labai skanu jį pakepinti! Tokius keptus kopūstėlius labai mėgstame ir vienus valgyti, ir į makaronus įmaišyti, ir šalia orkaitėje keptų bulvių skanauti. Labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas.


3 porcijoms kopūstėlių reikės:
  • 400 g kopūsto vulgaris (liet. 400 g normalaus balto kopūsto)
  • 3 saliero stiebų
  • 100 g šaldytų šparaginių pupelių
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 svogūno
  • druskos, pipirų
  • rapsų aliejaus kepimui
Padažui reikės:
  • 2 v. š. žemės riešutų arba kokosinio žemės riešutų sviesto
  • 2 a. š. sezamų sviesto „Tahini“
  • 1 v. š. sojų padažo
  • 2 v. š. rapsų aliejaus
  • 1 a. š. balzaminio acto
  • 2 a. š. agavų sirupo
  • 1 a. š. česnakų granulių
  • 0,5 a. š. maltos rūkytos paprikos
  • 0,5 a. š. maltos aitriosios paprikos
  • 0,5 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 0,5 skardinės konservuotų pomidorų 
  • vandens


Ką daryti?

  1. Susiruošti daržoves. Pusžiedžiais supjaustyti svogūną, riekėlėmis salierą, juostelėmis kopūstą, papriką.
  2. Puodą ar troškintuvę įkaitinti, įpilti aliejaus.
  3. Į puodą mesti svogūną, salierą, kaitinti ant vidutinės ugnies vis pamaišant. Tuomet į puodą krenta kopūstas, pamaišom, paprika, maišom, pupelės, maišom, apibarstom druska ir pipirais ir paliekam atvirai kepintis.
  4. Laikas gaminti padažą. Vis patikrinti daržoves, ar neprikepė, pamaišyti.
  5. Sumaišyti visus padažo ingredientus ir įpilti vandens (keletą šaukštų), kol jo tirštumas tampa kaip blynų tešlos.
  6. Nelaukiant, kol daržovės suminkštės ar kopūstas pradės kvepėt troškiniu, supilti padažą ir gausiai maišyti, kad riešutų sviestas nekibtų prie kaitraus dugno. Porą minučių taip pamaišyti, kad padažas pašiltų, ir patiekti valgyti. Papuošti ir paskaninti salierų lapeliais.

1 comment :